INFLUENSAVAKSINE

Influensavaksinen er kommet.

På “helsenorge.no” finner du timebok for direkte timebestilling for influensavaksine.

MERK: 1)  Dette gjelder kun RISIKOGRUPPER! Pasienter som ikke tilhører risikogruppe, men som likevel setter seg opp på timebok for vaksinering blir avvist ved oppmøte. Lurer du på om du tilhører en risikogruppe? Se den fullstendige listen her.

MERK: 2) Hvis behov for samtidig legekonsultasjon bruk ordinær timebestilling. Influensavaksinene kan settes inne hos legen din.

Arbeidsgivere har plikt til å tilby gratis influensavaksinering til ansatte i målgruppene for influensavaksinasjon (helsepersonell og svinerøktere). Gjelder dette deg må du ta kontakt med din arbeidsgiver.

Pris for influensavaksine i år er 300,–.

Vaksinering av personer utenom risiko-/målgruppene: Det er ingen grupper som frarådes å vaksinere seg mot influensa, men personer som ikke tilhører målgruppene for influensavaksinasjon må selv bekoste både vaksine og vaksinering. Fås kjøpt på apotek f.eks. Influensavaksiner som vi har på legekontoret prioriteres til risikogrupper. Etter hvert vil det åpnes for å vaksinere også øvrig befolkning dersom vi har flere vaksiner igjen.

Koronavaksine beskytter ikke mot influensa

Influensavaksinen reduserer risikoen for alvorlig influensasykdom, men har dessverre ingen effekt mot koronavirus. Tilsvarende vil vaksine mot koronavirus ikke beskytte mot influensasykdom.

Influensavaksinen har begrenset varighet, blant annet fordi virusene stadig utvikler seg. Tok du influensavaksine i fjor, må du derfor også ta vaksine i år for å oppnå beskyttelse mot influensa.

Det bør gå minst 1 uke mellom influensavaksine og koronavaksine.

Det anbefales også vaksine mot pneumokokker hvert 5.år for samme risikogrupper. Pneumokokkvaksine og influensavaksine kan settes samtidig i hver sin arm.

Previous
Previous

Vikar for dr.Sima Javanmardi fra 01.01.24

Next
Next

E-Konsultasjon